Arch Construction Animation

Fully bonded structural arch with hidden stainless steel lintels

Reinforced Brick Cladding

SAFESECURE®  Secure retention of facing bricks in all situations.

Sign Up To Our Bulletin

Restoration of the Grade 1 Listed mansion of King Charles II revealed very early examples of rubbed & gauged arches. Unwashed clay blocks were cut to match the original arches which were laid in lime using traditional methods.

The mansion fell into ruin in the 1970's.  The local Authority purchased the building and restored the property which now houses the Citizens Advice Bureau. The brickwork had been rendered in the 1940's.

rubbing bricks

 

Featured Clients

St Pancras Station

brick archesWest Elevation arches were set out & hand cut at Bulmer's workshops. The project won 4 titles and high praise from Judges at the 2006 Brick Awards. The Renaissance Hotel was completed in 2010 in similar style and quality.

Bekynton Field, Eton College

Bekynton Field is the largest new development at Eton College since it was founded.

The £19 million development includes 40 new classrooms for modern languages, economics and politics, as well as a lecture theatre and exhibition space.

It features conservation-grade brickwork as well as stonework features and more than 80 brick arches.

Bromley Road, London

Bromley Road is a residential block for which Bulmer produced 36 brick clad hanging soffit hidden stainless steel lintels to balconies and openings, several thousand plain cuts, pistol stretchers and cut & bonded external angles.

Lee Marley Brickwork received the Specialist Brickwork Contractor of the Year in the 2014 Brick Awards for projects including Bromley Road and Bekynton Field.

Tate 2 Extension

A new development project to the south of the existing building will transform Tate Modern.

This 11 storey pyramidal stack is surprisingly a glass clad building with a brick façade supported on a metal exoskeleton 200mm from the glass cladding.

Central London School of Ballet

Eight and twelve storey steel blocks comprise this ballet school and student residence. The rain screen façade has square terracotta tubes set horizontally in bays, each bay formed from random lengths and colours of tube.